Връзки за достъпност

Извънредни новини

Пламен Русев, който води лидерите на дигиталното бъдеще в София


Пламен Русев, изпълнителен председател на Webit Foundation
Пламен Русев, изпълнителен председател на Webit Foundation

От 13 до 15 май София отново е домакин на европейското издание на световното събитие Webit Festival. Програмата му тази година включва над 15 тематични конференции и изложение, на което се очаква да присъстват над 10 000 посетители от над 110 държави с интереси в съвременните технологии и дигиталното бъдеще.

Основната заслуга фестивал от такъв ранг да се проведе в НДК е на световноизвестния предприемач и инвеститор Пламен Русев, който е и изпълнителен председател на Фондация Webit и член на борда на директорите на Endeavor Bulgaria. Той е сред филантропите на България, работещи в посока развитие на предприемаческата и иновативната екосистеми и налагане на страната ни като лидер в региона и Европа.

Пламен Русев е докторант на Медицинския университет "Проф. Д-р П. Стоянов", магистър по математика и информатика от Софийския Университет, „Св. Климент Охридски“, бакалавър по маркетинг и мениджмънт от Икономически университет във Варна и е с редица специализации по цял свят. Той е член на борда и участва в управлението на редица компании и социални проекти.

Сред ко-инвеститорите му в различни компании са имена като Марк Кюбан и Аштън Кътчър. Първият ще бъде и сред лекторите на откриващия се в понеделник Webit Festival. Фондацията всяка година избира 200 стартиращи компании от България, Европа и света и им предоставя възможност да участват в събитието и да представят продукта си на потенциални инвестироти от най-високо ниво. Победителят от финалната церемония на „Игрите за предприемачи“ на 15 май, ще си тръгне с чек за 200 000 евро.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG