Връзки за достъпност

Извънредни новини

Нинова: Едни министри са назначени от Борисов, други – от Пеевски


Корнелия Нинова
Корнелия Нинова

Поисканата и подадена оставка на Румен Порожанов показва двоен стандарт в ГЕРБ и слага край на твърденията за морал в политиката. Това каза във вторник лидерът на БСП Корнелия Нинова по повод поредните рокади в правителството.

Тя вижда двоен стандарт в това, че министри на ГЕРБ били отстранявани от постовете си само заради съмнения за корупция, докато на земедеслкия министър в остака „отдавна тегнат такива, но е отстранен, по думите на премиера, заради това, че не е освободил чиновник“.

Нинова разясни какви са причините за посочения от нея двоен стандарт. „Мисля, че едните министри са назначени от Борисов, а другите са му подадени от други хора и той няма контрол върху тях". Попитана кои са тези хора в случая с Порожанов тя каза: "Смятам, че има обвързаност с Делян Пеевски".

Нинова обаче не отговори на последващи въпроси по темата каква е връзката между Борисов и депутатът, медиен магнат и кандидат за ЕП от листата на ДПС - Делян Пеевски.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

Покушение срещу премиер. Кой е Роберт Фицо
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:29 0:00
XS
SM
MD
LG