Връзки за достъпност

Извънредни новини

Лазар Радков, който помага на хората да си помагат сами


Лазар Радков
Лазар Радков

Лазар Радков е човекът зад кампанията “Капачки за бъдеще”, която събира средства за кувьози за недоносените деца. Тонове капачки, събирани в стотици пунктове в цялата страна, се превърнаха в пари, благодарение на които кувьозите в редица болници в страната бяха подменени.

За почти 2 години Лазар мотивира хората да съберат капачки за 19 кувьоза. В следващите 30 дни с жизненоважната апаратура ще бъдат оборудвани болниците в Харманли, Първомай, Левски, Берковица и Бяла Слатина.

Години след началото на кампанията и даренията на хиляди българи, последвали идеята на Радков и Мартина Йорданова, на 14 май правителството взе решение да бъдат купени нови кувьози на стойност 750 000 лева. Във вторник от "Капачки за бъдеще" призоваха Министерството на здравеопазването внимателно да прецени дали от това има нужда и да пренасочи тези средства към купуването на друга апаратура или подобрения, от които новородените реално се нуждаят.

Лазар Радков не е от хората, които се занимават само с една дейност. Винаги е на няколко места едновременно - или води семинар и лекция, или пише книга, или чрез инициативата си Live To Lift помага на хората “да подобряват здравето си, начина, по който изглеждат и… нищо да не ги боли”

Лазар винаги върви рамо до рамо с някоя кауза. Част е от посланиците на благотворителното бягане по двойки "Run2Gether", което има за цел да включи и мотивира хората с различни възможности. Всеки участник е партньор с друг, който се нуждае от неговата помощ, за да финишират и надскочат себе си: “Обичам да помагам на хората да помагат на себе си”

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG