Връзки за достъпност

Извънредни новини

Новият булевард във Варна се срути след проливен дъжд


Бул. "Васил Левски" във Варна след проливния дъжд от вторник вечер

Дъждовете разрушиха част от новопостроения булевард „Васил Левски“ във Варна. Рухнал електрически стълб и срутен тротоар са част от пораженията в морската столица. В социалните мрежи варненци споделят снимки с пораженията.

Кметът Иван Портних е проверил ситуацията на на бул. „Васил Левски и е установил, че „проблеми по самото трасе няма.“ Засегнати са обаче някои от прилежащите пътни артерии.

На кръговото с бул. "Владислав", в близост до недовършено укрепване на канал за подземни комуникации, е подкопан стълб от уличното осветление. Градоначалникът е разпоредил на изпълнителите кабелното трасе да бъде бетонирано.

Сериозно количество вода се е събрало на около 150 м. от кръговото на бул. "Цар Освободител"- в посока кварталите. Това е причинено от свлечени земни маси, останали от строителния период. В сряда изпълнителите трябва да почистят строителните материали.

Новият булевард „Васил Левски“ бе пуснат в експлоатация от премиера Борисов през април. Все още обаче не е официално открит. Обектът струва поне 115 милиона лева.

Още в началото строежът предизвика критики, тъй като според експерти трасето не достатъчно функционално и няма да облекчи движението. Част от булеварда преминава през трибуните на стадион „Спартак”.

Facebook форум

XS
SM
MD
LG