Връзки за достъпност

Извънредни новини

„Так-так-так“. Как обиколката на премиера промени социологическите проучвания


Бойко Борисов по време на посещението си във Варна
Бойко Борисов по време на посещението си във Варна

ГЕРБ изпреварват БСП с около 2% дни преди изборите, сочат проувания на „Тренд“ и „Маркет линкс“. Само преди месец същите две социологически агенции даваха преднина на БСП пред управляващата партия.

Според изследването на „Тренд“ ГЕРБ има подкрепата на 31.5%. Подкрепата за “БСП за България“ е 30.4%. ДПС е трета политическа сила с 12.8%, четвърта е ВМРО с 5.8%, а пета е "Демократична България" с 4.8 на сто.

Социологът Добромир Живков от „Маркет линкс" обясни пред bTV, че преднината на ГЕРБ сега се дължи на активността на премиера, а социалното напрежение, което е регистрирано след „Апатаментгейт“, е намаляло.

През последните седмици премиерът Бойко Борисов обикаля страната и посещава инфраструктурни обекти, строежи на църкви и заводи. Във вторник, часове преди дъждът да разруши част от новооткрития булевард „Васил Левски“ във Варна, Борисов похвали качеството на ремонта.

"Так-так-так"

Седмица преди това премиерът посети новостроящата се отсечка от магистрала „Хемус“. Обеща да бъде завършена по-рано от предвиденото. В излъченото от неговия профил във Фейсбук видео премиерът сподели на придружаващите го своите мисли за магистралата: „Виждаш ли как става магистралата – так-так-так-так. Тука, както го гледаш, август ще го свършат. Работят денонощно. А едно време са стигнали до Правец и са спрели. Нали е приятно така – планина, ливади и след това гледаш как се ражда и как пораства. Като отида в някое студио ми казват стига сме говорили за магистрали, дай да говорим за фугата на "Граф Игнатиев".

В обиколката на премиера в страната, в рамките на която е изминал над две хиляди километра, имаше и откриване на заводи.

"На мястото на завода бяха едни поляни, сега на тяхно място виждате какво се получава. На това аз му казвам индустриализация", обясни Борисов при откриването на разширението на автомобилния завод "Костал" край Пазарджик.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

Пеевски, Горанов, "Магнитски". Действат ли още санкциите
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:36 0:00
XS
SM
MD
LG