Връзки за достъпност

Извънредни новини

На почивка в чужбина в деня на изборите? Ето как да гласувате


Изборите за Европейски парламент ще се проведат на 26 май
Изборите за Европейски парламент ще се проведат на 26 май

Точно 191 секции в чужбина ще бъдат разкрити за изборите за Европейски парламент. Българите, които пътуват в чужбина около почивните дни за 24 май, могат да упражнят правото си на глас в тях. За целта е необходима само лична карта и декларация, която се попълва на място.

Декларацията е нужна, за да се удостовери, че през последните три месеца гласуващият е живял в България или в друга страна в ЕС, че не е упражнил правото си на вот в същия ден и няма да гласувате в друга секция. В страницата на Централната избирателна комисия в интернет има пълен списък с адресите на секциите в чужбина.

Най-много секции има във Великобритания, Германия, Испания и Франция.

Традиционно около 24 май най-много българи пътуват в Гърция. Там има 13 секции - три в Атина, една в Солун, една в Кавала, една в Каламата, четири на о. Крит, една в Неа Муданя, една в Никити и една на о. Родос.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG