Връзки за достъпност

Извънредни новини

Изборният ден завърши с един задържан и трима обвиняеми


Прокуратурата е постановила 72-часов арест за един заподозрян в извършването на изборни злоупотреби, гласят последните данни на държавното обвинение до 18.00 часа в дена на изборите за членове на Европейски парламент (ЕП).

Разследващите обаче не уточняват в какво точно е обвинен задържания, нито с коя партия в свързан. Добавят единствено, че в рамките на изборния ден са повдигнати обвинения на още двама души, но те не са задържани за 72 часа. По тези три случая работят прокуратурите в Тетевен, Търговище и Елена.

Общо 18 досъдебни производства са образувани за престъпления срещу политическите права. Това засега е резултатът от подадените близо 240 сигнала от граждани, МВР и ДАНС. По 172 от тях прокурорските преписки са прекратени заради липса на данни за престъпления, а по останалите 65 проверките продължават, обобщават от прокуратурата.

Главният прокурор Сотир Цацаров сравни по-рано в неделя данните с тези от предишните евроизбори през 2014 г., „когато картината е била 21 досъдебни производства и 563 сигнали и преписки – изводът е, че изборният ден протича нормално“.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG