Връзки за достъпност

Извънредни новини

“Вторият мач предстои”. Евроизборите като завръзка на още конфликти


Вътрешни конфликти в БСП до последния момент и разкрития за покупки на имоти на непазарни цени от представители на властта. Социолози прогнозираха, че това няма да повлияе много сериозно на изборните резултати. И познаха.

“Вторият мач предстои на следващите избори”, коментира социологът Андрей Райчев пред Нова телевизия. Според него БСП никога не е занимавала публиката със своите вътрешни скандали.

Членът на националния съвет на БСП и бивш лидер на партията Михаил Миков настоя за извънредно заседание на конгреса на левицата заради резултатите от изборите. “Не може с тези войни и разделение. Едва ли само една оставка /на Нинова/ решава нещо, ако следващият ще се държи по същия начин”, коментира Миков.

Потушаване и заглушаване

“И ГЕРБ и БСП направиха възможно скандалите около “Апартаментгейт” да бъдат потушени. Те са престъпление, ако в държавата има главен прокурор и нормално работеща КОНПИ. Скандалите няма да стихнат и евроизборите ще бъдат само завръзка на конфликтите", коментира пред бТВ близкият до левицата политолог Мария Пиргова.

Думата “гурбет” заслужава внимание по няколко причини, смята Евелина Славкова от ТРЕНД. “Електоратът на ДПС се стопява и отива в чужбина”, а "над 70 процента от гласувалите за “Демократична България” зад граница са гласували преференциално.

“Какво е замислил Борисов”?

“Утре ще разберем какво е замислил Борисов, защото това, което чухме като изказване, е, че ще има някаква промяна, нещо ще се случва във вътрешнопартийния живот. Ще има някакво ревизиране. По един или друг начин той иска да остави друго в съзнанието на хората, а не Апартаментгейт", смята Евелина Славкова.

Според социолога от "Галъп интернешънъл" Първан Симеонов резултатът на ГЕРБ до голяма степен се дължи на структурите на партията в страната. “ГЕРБ все пак има кметове по места. Те са получили инструкции като пробен изпит за местните избори”, каза Симеонов пред Нова телевизия.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG