Връзки за достъпност

Извънредни новини

Преследване и заблуждаващи маневри. Как се задава въпрос на Пеевски


Делян Пеевски гласува във велинградското село Св. Петка
Делян Пеевски гласува във велинградското село Св. Петка

Тази неделя българските граждани гласуваха на избори за европейски парламент. Традиционно медиите бяха в избирателните секции на повечето от партийните лидери и ключовите фигури в държавната власт и успяха да им зададат въпроси.

Въпросите към един настоящ народен представител и вече избран евродепутат обаче дойдоха след автомобилно преследване и объркване на самия депутат, който помисли журналист за негов избирател. Разбира се, става въпрос за втория в листата на ДПС и настоящ депутат, явил се само един път в парламента, но ползващ постоянна охрана от НСО – Делян Пеевски.

В дена на изборите журналистът от "Дневник" Петя Владимирова и екипът й са във Велинград, където в един от хотелите, пред който дежури полицейска кола, е настанен Пеевски. Сутринта неговият кортеж от 4 автомобила – два на НСО и два без обозначения, тръгва в неизвестна посока.

Журналистическият екип тръгва след колите, които се движат с висока скорост в неясна посока по планинските пътища. В един момент, един от автомобилите забавя хода си и поема в различна от останалите посока. Медийният екип обаче бързо усеща номера и се връща на правилния път като достига до секцията, в която Пеевски гласува точно когато той е в изборната стаичка.

Така за пръв път от няколко години народният представител отговори на журналистически въпрос на публично място.

„Защо предпочитате в Европейския парламент, г-н Пеевски, а не в нашия“, попита Петя Владимирова, на което получи недвусмислен отговор: „Аз и в нашия предпочитам, и в европейския“. Възможност за повече въпроси обаче нямаше.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG