Връзки за достъпност

Извънредни новини

"Ей, кмете! Б....к долен!" Полицай с наказание, защото обидил кмета на Разград във Facebook


Полицай от участък Завет в Районното управление на МВР в Кубрат е порицан за срок от 6 месеца заради свой статус във Facebook, става ясно от решение на Административния съд в Разград, с което е потвърдено дисциплинарното наказание, съобщава в. „Сега“.

Порицанието е провокирано от жалба на кмета на Разград и областен лидер на ГЕРБ в града д-р Валентин Василев, който се почувствал лично обиден от активността на служителя на реда в социалната мрежа.

И всичко това ще ти го кажа и лично, когато утре се наложи да ти пазим кирливия з....к от „народната любов“

„Ей, кмете! Б....к долен! Това са децата на БЪЛГАРИЯ, това са децата на Разград, това са нашите деца, които представят България и Разград на сцени в Европа и извън нея! Толкова трудно ли беше от твоя страна да направиш елементарен жест, с който да покажеш, че те е грижа за тея деца и да им покажеш, че всичко, което правят има смисъл! Въпреки твоето безгрижие, ние, родителите на тея прекрасни деца ще правим всичко възможно за тях! Стоя с лицето си зад думите си! И всичко това ще ти го кажа и лично, когато утре се наложи да ти пазим кирливия з....к от „народната любов“! А може да решим и да не ти го пазим, защото ми писна от такива б....ци като теб и над теб, които правят всичко възможно, за да гледаме децата, роднините и приятелите си по Skype”, гласял статусът в профила на полицая, публикуван на 17 ноември миналата година.

Държавният служител се отнася с уважение към всички представители на обществото

Последвала жалба от кмета на Разград, въпреки че полицаят, споменаван от съда само си инициалите П.П., междувременно изтрил въпросния статус от профила си в социалната мрежа. Заради обидните квалификации му е наложено „поризание за 6 месеца“. Основанието е нарушение на Етичния кодекс за поведение на държавните служители в МВР и конкретно на член 21, който гласи: „Държавният служител се отнася с уважение към всички представители на обществото”.

Версията на служителя на МВР пред съда била, че всъщност не той е бил автор на гневния коментар, а негов приятел. Именно на него дъщерята на полицая разказала, че по-рано същия ден с друг танцьорки от ДТШ “Хорце” се срещнали с кмета с молба да им поеме разноски за участия, но той отказал. Приятелят „реагирал остро и бурно“, и обещал, че хората ще разберат какво се е случило.

По време на срещата детето не се почувствало добре и баща му го извел навън. След няколко дни П.П. с изненада разбрал за публикацията. Обадил се на приятеля си, който му обяснил, че докато били навън с дъщеря му, той взел телефона му и качил въпросния статус във Facebook профила на полицая. Административният съд в Разград обаче очевидно не е взел под особено внимание обясненията на служителя на РУ на МВР в Кубрат. Той трябва да плати и хонорара от 100 лв. на юрисконсулта на полицейското управление.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG