Връзки за достъпност

Извънредни новини

10 българи задържани за злоупотреба с деца в интернет


Архивна снимка
Архивна снимка

Служители на специализирания отдел „Киберпрестъпност“ към ГДБОП са задържали 10 български граждани, които са заподозрени в злоупотреба с деца онлайн, съобщи пресцентърът на МВР. Арестите са били извършени през месеците април и май. Смята се, че задържаните са оказвали „сексуално изнудване и продължителен тормоз спрямо малолетните си жертви – български деца на възраст между 7 и 12 години".

От МВР съобщават също, че от жилищата на арестуваните са иззети доказателства, документиращи престъпната дейност, сред които има огромни количества видео и снимки с насилствени сцени над деца. Сред част от файловете е имало и съдържание, показващо сексуално малтретиране на деца на възраст под 3 години, твърдят от МВР.

От началото на годината са проведени специализирани операции за противодействие на онлайн сексуалната експлоатация на деца като са били установени и задържани 25 мъже на възраст между 22 и 45-годишна възраст, съобщава пресцентърът на министерството. Основният канал, по който е бил осъществяван контакт, е била социалната мрежа Фейсбук, допълва МВР.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG