Връзки за достъпност

Извънредни новини

"Не искам вече Веско Маринов да ми пее". ГЕРБ тръгва по пътя на "демократичността и промените"


Бойко Борисов дава изявление пред медиите
Бойко Борисов дава изявление пред медиите

Ролята на Цветан Цветанов в ГЕРБ ще бъде поета от Изпълнителната комисия на партията, защото досега тя е имала „малка, почти никаква роля“. Това стана ясно от изказване на премиера и лидер на формацията Бойко Борисов в петък, ден след като стана ясно, че Цветанов е подал оставка от всички ръководни постове в партията.

Борисов обясни, че ГЕРБ тръгва по пътя на "демократичността, плурализма, промените и реформата".

В партията ще се създаде и орган за контрол, който ще разглежда жалбите на хората от страната, "без престъпленията".

По устав след отстраняването на Цветанов трябва да се свика Националното събрание, в което участие взимат представители на всички общински организации. Това ще стане на 7 юли. Тогава ще бъде освободен не само Цветанов, но и Румяна Бъчварова, която става посланик на България в Израел.

Едновременно с това Борисов за пореден път омаловажи ролята на заместника си в партийната работа. „Когато правих избори с 90% рейтинг, магаре да бях вързал за депутат, щяха да го изберат“, каза той в отговор на въпрос за ролята на Цветан Цветанов в изборните успехи на ГЕРБ.

От думите на премиера ясно се разбра, че той смята успеха на европейските избори за изцяло свой.

"Ясно бях казал как трябва да се проведе кампанията, не се съобразиха отчасти с мен, но хората ми гласуваха доверие и много добре знам какво очакват от мен", обясни премиерът. И допълни - „не искам повече Веско Маринов да ми пее“.

Обичайно на предизборни събития на ГЕРБ концерт изнася Веселин Маринов, който е семеен приятел на Цветан Цветанов.

Междувременно от изява на самия Цветанов стана ясно, че той е отказал вариант за политическото му бъдеще, предложен от Борисов.

Това, което поставих като изискване от премиера, е да предложа два варианта - да работя всеотдайно, мобилизирано, за да спечелим общинските избори, другият вариант беше да си подам оставката и да изляза от всички ръководни позиции. Той предложи трети вариант, аз останах на тези два варианта и предпочетох да си тръгна", обяви доскоро несменяемият председател на предизборния щаб на ГЕРБ.


Цветанов допълни, че в работата си държи на двустранното доверие, а явно вече доверието на Борисов към него "под една или друга форма е нарушено". "Аз към него не съм си променил мнението", каза още той.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG