Връзки за достъпност

Извънредни новини

Google предупреди Тръмп за рискове от санкциите срещу Huawei


Huawei е в черния списък със заплахи за националната сигурност на САЩ от 17 май
Huawei е в черния списък със заплахи за националната сигурност на САЩ от 17 май

Ръководството на американската корпорация Google предупреди администрацията на прeзидента на САЩ Доналд Тръмп за рисковете за националната безопасност, които могат да нараснат, ако ограничителните мерки срещу Huawei не бъдат отменени, съобщи в. "Файненшъл таймс".

Търговското министерство на САЩ постави на 17 май Huawei в черния списък на страните, които заплашват националната сигурност. От своя страна Google спря достъпа на китайската компания до актуализациите на операционната система Android.

Сега основните опасения на американската корпорация са, че Huawei може да разработи собствена версия за програмно обезпечаване, което ще направи Android по-уязвима на хакерски атаки, посочва изданието, позовавайки се на три независими източника.

Китай и САЩ водиха преговори няколко месеца за регулиране на търговските спорове. Последният кръг от тези консултации беше през май във Вашингтон, след което разговорите зациклиха.

От 10 май бяха увеличени американските мита за китайски стоки на стойност 200 млрд. долара от 10 до 25%. В отговор властите в Китай въведоха от 1 юни ответни мита за над 5000 американски стоки за общата сума от 60 млрд. долара.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG