Връзки за достъпност

Извънредни новини

Първата проверена къща за гости е изрядна


Кадър от инспекцията на къщата в Лясковец.
Кадър от инспекцията на къщата в Лясковец.

Първата от 14-те къщи за гости, за които министърът на земеделието Десислава Танева каза, че ще бъдат проверявани, се оказа изрядна. В неделя, в присъствието на медии, беше направена инспекция на такава къща, която се намира в Лясковец.

"Къща за гости “Епохи 1871” в Лясковец е напълно изрядна и отговаря на всички изисквания“, каза Стефан Спасов от министерство, като допълни, че къщата съществува от 2015 г., използвана е по предназначение и има регистър за нощувките на гостуващите.

Представени са документи за платени данъци за всички години - от 2015 до 2018 г. Платени за 2019 г. са и туристическите такси към Община Лясковец.

Предстои проверка на още 13 проекта, получили финансиране, като поредността на инспекциите ще бъде определена от медиите.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG