Връзки за достъпност

Извънредни новини

Използването на специални разузнавателни средства расте през 2018 г, а отказите намаляват


114 повече искания, 285 повече разрешения и 170 по-малко отказа за използване на специални разузнавателни средства (СРС) са били регистрани през 2018 г. в сравнение с предходната година. Това става ясно от годишния доклад на Националното бюро за контрол на СРС, приет от парламента.

Според доклада завишеният брой искания е заради работата на Специализираната прокуратура, която е отговорна за повече от половината от тях.

През миналата година са постъпили общо 6096 искания за изпозване на СРС, като 5353 от тях са получили съдебни разрешения, а отказите са били 752.

От доклада става ясно още и че са били изготвени 7 искания за прилагането на специални разузнавателни средства за престъпления, извършени от съдии, прокурори и следователи, а толкова са и случаите, при които СРС е използвано при непосредствена опасност.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Facebook форум

Най-ново видео

Двете Българии, които не се срещнаха около парламента
please wait

No media source currently available

0:00 0:10:55 0:00
XS
SM
MD
LG