Връзки за достъпност

Извънредни новини

Един загинал и трима ранени при военно учение край Пловдив


По неофициална информация загиналият е канадски гражданин
По неофициална информация загиналият е канадски гражданин

Един войник загина, а трима други бяха ранени при учатие във въздушен десант, част от ръководеното от САЩ многонационално учение Swift Response 19 край пловдивското село Чешнегирово.

Скоковете са били веднага прекратени, за да се окаже помощ на парашутиста. Всички пострадали са били откарани незабавно в болница, където е била установена смъртта на единия военнослужещ. Друг е бил оставен за лечение, а останалите двама са били прегледани и освободени, съобщиха Сухопътните сили на САЩ в Европа.

От пресцентъра на министерството на отбраната потвърдиха, че има загинал военнослужещ от чуждестранните сили, но отказаха да съобщят каква е националността му. По непотвърдена информация той е канадец.

Кметът на Чешнегирово Христо Атанасов обясни, че около 1,30 ч. през нощта парашутистите са започнали десанта, като тогава най-вероятно е станал инцидентът.

Swift Response 2019 е учение, водено от Силите за глобален отговор на САЩ (U.S. Global Response Force), което се провежда на различни локации в България, Хърватия и Румъния.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG