Връзки за достъпност

Извънредни новини

Радев наложи вето върху забраната за палатки извън къмпингите


Румен Радев
Румен Радев

Президентът Румен Радев наложи вето на приетите преди седмица промени в Закона за устройство на черноморското крайбрежие (ЗУЧК), които предвиждат забрана за поставяне на палатки извън определените за това места, които обаче все още не са записани никъде, и високи глоби за нарушителите.

В мотивите си държавният глава изтъква, че промените са внесени между първо и второ четене на законопроекта и не са преминали през обществено обсъждане. Той посочва също, че ограниченията за диво къмпингуване по Черноморието са вече в закона, но местата, където ще може да се къмпингува, не са определени.

Строгите глоби пък налагат „извод за несъразмерност между високите и строги санкции към гражданите и липсата на строгост към дължимата грижа от страна на държавата”, смята Радев.

Това е поредното вето на Румен Радев. Досега депутатите са се съобразили само с ветото му върху промените в Закона за приватизация и следприватизационен контрол, определена като „лобистка“ в полза на бизнесмена Кирил Домусчиев, собственик на Български морски флот.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG