Връзки за достъпност

Извънредни новини

Хотелиер от "Слънчев бряг" е арестуван за нападение над израелски туристи


Задържаният Иван Тодоров
Задържаният Иван Тодоров

Управител на хотел в курортния комплекс „Слънчев бряг“ се озова в ареста след проява на агресия срещу израелски туристи. Действията му са запечатани от видеоклип, публикуван в YouTube, който бе гледан хиляди пъти в Израел и излъчен от израелски телевизии, съобщава бТВ.

Причината за инцидента са стаите, в които туристите е трябвало да бъдат настанени. Заради дублиране в резервациите им е било отказано да бъдат в запазените първончални стаи. Накрая напрежението е ескалирало и управителят на хотела е преминал към ритници спрямо една от туристките, която го снима с телефона си.

бТВ съобщава, че няколко часа след публикуването на клипа полицията е задържала нападателя Иван Тодоров. Според адвоката му израелците са били агресивните в ситуацията, а управителят е „туширал напрежението“. Преди да напуснат България, потърпевшите са подали и жалба в полицията, съобщи почетният консул на Израел у нас.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG