Връзки за достъпност

Извънредни новини

Прокуратурата предаде на съд обвиняемите за унищожените дюни на Каваците


Окръжната прокуратура в Бургас внесe в съда делото срещу Иван Нончев и Манол Папазов, обвинени за унищожаването на пясъчни дюни в местността Каваци през qнуари. Нончев е обвинен, че е поръчал и платил 1000 лв. на багериста Папазов за "услугата", съобщава "Дневник".

На концесионера на плажа Иван Иванов също може да бъде наложена глоба в размер на 5 на сто от годишната концесионна такса, ако се установи, че върху защитената територия не е бил осъществяван контрол. Това бе заявено през януари от министъра на туризма Николина Ангелкова, която нарече "вандализъм" разрушаването на природните забележителности.

От прокуратурата са установили, че противозаконно са били разрушени 1205 кв. м. от природните забележителности, от които 821 кв. м. „бели дюни“, 337 кв. м. „сиви дюни“ и 47 кв. м. „зараждащи се дюни“.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

Пеевски, Горанов, "Магнитски". Действат ли още санкциите
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:36 0:00
XS
SM
MD
LG