Връзки за достъпност

Извънредни новини

Над 150 „жълти жилетки“ бяха арестувани в Париж след сблъсъци с полицията


Демонстранти се опитаха да блокират Шан-з-Елизе с метални барикади, контейнери за смет и други отломки
Демонстранти се опитаха да блокират Шан-з-Елизе с метални барикади, контейнери за смет и други отломки

Над 150 протестиращи бяха арестувани в Париж в неделя след сблъсъци с френската полиция, съобщи Би Би Си. Властите във френската столица използваха сълзотворен газ, за да разпръснат демонстрантите по булевард Шан-з-Елизе.

Няколко часа по-рано по него премина традиционният военен парад по случай националния празник на Франция пред погледа на президента Еманюел Макрон и други европейски лидери, съобщи БТА.

Веднага след края на парада централният булевард на френската столица отново бе отворен за движение, но неколкостотин демонстранти от движението на „жълтите жилетки“ се опитаха да го окупират с метални барикади, контейнери за смет и други отломки Те с освирквания хвърляха предмети по полицаите и запалиха кошче за боклук.

Парижката прокуратура потвърди, че сред задържаните са известните протестиращи Жером Родригес и Максим Никол. Те са задържани за разпит по подозрение в организиране на незаконна демонстрация.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG