Връзки за достъпност

Извънредни новини

Прокуратурата претърсва офиси на фирма, доставяла оборудване на бойната авиация


Момент от военния парад в София през май 2019 г.
Момент от военния парад в София през май 2019 г.

Под ръководството на Специализираната прокуратура започна претърсване в офисите на фирма, доставяла оборудване на бойната авиация – "Балкантел" ООД. Наред с това се претърсват и жилищата на трима души в София. Съобщението е на пресцентъра на институцията.

Досъдебното производство е за корупция и търговия с влияние и е свързано с доставяното от "Балкантел" оборудване за нуждите на Военновъздушните сили. Специализираната прокуратура е изискала и съответните документи от Министерството на отбраната и ВВС. От прокуратурата обясниха, че заради разследването няма да предоставят повече информация.

От сайта на "Балкантел" се разбира, че компанията е специализирана в доставката на телекомуникационно и навигационно оборудване за граждански и военни цели, пише "Дневник". Компанията е създадена през 1990 година и разработва системи за управление и контрол на въздушната навигация и кацане, специализирани военни комуникационни и навигационни системи и други.

В периода 2002-2017 г. компанията е реализирала най-малко шест военни проекта, най-големият сред които е изграждането на интегрирана система за централизиран контрол на основните комуникационни, информационни и навигационни системи на ВВС. По този проект компанията е работила от 2009 до 2017 година. „Балкантел“ е работила също и по проекти, свързани с летищата Граф Игнатиево, Крумово и Безмер.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG