Връзки за достъпност

Извънредни новини

Корекция: Статията за бара на член на ВСС


Имотът на ул. "Лавеле" в София
Имотът на ул. "Лавеле" в София

На 22 юли публикувахме статия със заглавие „Член на ВСС си купи бар до Съдебната палата от емблематичен съдебен изпълнител“, в която погрешно се твърди, че членът на Висшия съдебен съвет (ВСС) Боян Новански притежава 1/3 от бар с площ 132 кв.м. на ул. "Лавеле", непосредствено до Съдебната палата.

Този факт действително е посочен в имотната декларация на магистрата. Допълнителна проверка обаче посочи, че в момента Боян Новански няма подобна собственост. На 31 януари 2018 г. е влязло в сила постановление за възлагане на 1/3 от имота на ул. „Лавеле” 19 от частен съдебен изпълнител Стоян Якимов на купувач. Боян Новански е бил длъжник по изпълнително дело, вследствие на което е прехвърлил неговата собственост на Стоян Якимов и въпросният имот е придобит от трето лице.

В публикацията е споменат същият съдебен изпълнител, като погрешно се твърди, че Новански е придобил от него имота. Всъщност Якимов е купувач, а не продавач. Статията е свалена веднага след установяването на неверните обстоятества. Редакцията се извинява за допуснатите фактологически грешки.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG