Връзки за достъпност

Извънредни новини

НАП спря шест електронни услуги заради проверка за уязвимост на хакерски атаки


Интернет страницата на НАП
Интернет страницата на НАП

Националната агенция за приходите спря шест електронни услуги, за да бъдат проверени системите за уязвимост от хакерски атаки.

Става дума засистемата за възстановяване на ДДС от чужбина, списъците на длъжниците над 5000 лв., тестовата функция за подаването на данни от касовите апарати на търговците в реално време до НАП, както и регистрацията на SIM карти от производителите на касови апарати и справките за лица.

Приходната агенция не уточни кога те ще бъдат пуснати отново, но добави, че електронното деклариране и плащането на данъци и осигуровки работят.

Проверките по електронните услуги на НАП се наложи, след като преди седмица един от сървърите на агенцията беше пробит и личните данни на над 5 милиона българи бяха разкрити.

Обещаното за днес приложение, в което гражданите ще могат да проверят чии лични данни са изтекли при хакерската атака срещу НАП, все още не е публикувано.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG