Връзки за достъпност

Извънредни новини

„Сами не можем“: БСП би се коалирала с всеки срещу ГЕРБ


Лидерът на БСП Корнелия Нинова на Бузлуджа
Лидерът на БСП Корнелия Нинова на Бузлуджа

От ръководството на БСП няма да налагат коалиционни партньори на местните си структури и ще ги оставят сами да решават как да се явят на изборите през октомври. Това заяви лидерът на социалистите Корнелия Нинова по време на традиционния събор на левицата на Бузлуджа, подчертавайки че единственото условие е да няма съюзи с ГЕРБ.

„На всички ни е ясно, че сами не можем. „БСП за България“ плюс търсене на всякакви партньорства на базата на платформата и на политиката против коалиция с ГЕРБ“, каза лидера на „червените“. Нинова отправи редица критики към управлението на Бойко Борисов, като допълни, че той е на власт не защото може или защото е желан и харесван от народа, а заради страха, който подбужда. Според нея отказът на ГЕРБ от редица ключови кметове е признание за провал, а тяхната смяна няма да доведе до промяна на модела на управление. Лидерът на левицата обеща, че ако от нейната партия дойдат на власт ще отпуснат помощ от 10 минимални работни заплати за младите семейства и призова управляващите за въвеждане на повече социални политики.

„Нашият политически опонент е ГЕРБ, но нашият враг е страхът и нашата задача е да отидем до всеки - беден, слаб, онеправдан и унижен, да му подадем ръка, да му кажем: “Народе, изправете се, и те ще паднат“, каза още Нинова.

По време на събора на Бузлуджа стана ясно също, че червените одобряват евентуална кандидатура на Мая Манолова за кмет на София. Според зам.-председателя на БСП Кирил Добрев Манолова е най-подходящият кандидат. Той допълни, че предстоящият местен вот е от изкючително значение за левицата и представлява сериозно предизвикателство, но въпреки това социалистите ще извадят ново поколение политици, които са били подготвяни в последните 3 години.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG