Връзки за достъпност

Извънредни новини

Данните на 106 млн. души в САЩ и Канада са засегнати при хакерска атака


Личните данни на около 100 млн. души в САЩ и още около 6 млн. в Канада са засегнати при хакерска атака срещу електронните системи на американската банкова холдингова компания "Кепитъл уан" (Capital One), предаде БТА, позовавайки се на официално съобщение на институцията.

Откраднатата информация е свързана с клиентите, подали заявки за получаване на кредитни карти. Хакерът е успял да достигне и до социалноосигурителните номера на около 140 000 клиенти и около 80 000 номера на банкови сметки. Не са засегнати обаче номера на кредитни карти, уточняват от "Кепитъл уан".

По случая вече е задържана 33-годишната Пейдж Томпсън от Сиатъл, съобщи Министерството на правосъдието. Самоличността ѝ е била идентифицирана още на 19 юли. Предявени са ѝ обвинения в компютърна измама и ако бъде призната за виновна в съда, Томпсън може да получи 5 години затвор и глоба от 250 000 долара.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG