Връзки за достъпност

Извънредни новини

НАП не откри разминаване в декларациите на сина на директора на следствието


Борислав Сарафов
Борислав Сарафов

Данъчна проверка на сина на директора на Националната следствена служба и зам.-главен прокурор Борислав Сарафов не е открила несъответствия между декларираните доходи и имущественото му състояние. Това съобщиха от прокуратурата.

Проверката беше разпоредена от главния прокурор след сигнал за придобити от сина на Сарафов недвижими имоти на значителна стойност. Ревизията е обхванала периода 01.01.2015 – 31.12.2018 г.

Във Върховната касационна прокуратура все още не са постъпили резултати от други действия, възложени на НАП по проверки на лица, заемащи висши държавни длъжности, за придобити от тях недвижими имоти, уточняват от държавното обвинение. Една от тези данъчни ревизии е за терасата на бившия шеф на Антикорупционната комисия Пламен Георгиев.

Междувременно стана ясно, че той е поискал от Прокурорската колегия на ВСС да бъде възстановен като прокурор в Специализираната прокуратура.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

Пеевски, Горанов, "Магнитски". Действат ли още санкциите
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:36 0:00
XS
SM
MD
LG