Връзки за достъпност

Извънредни новини

Гърция забрани вноса на свинско месо от България


Министър Десислава Танева съобщи, че само в 6 области у нас не са необходими превантивни мерки срещу африканската чума
Министър Десислава Танева съобщи, че само в 6 области у нас не са необходими превантивни мерки срещу африканската чума

Гърция забрани вноса на свинско месо и продукти от България, съобщи БНР. На граничните пунктове е въведен строг контрол, а целта е да бъдат взети превантивни мерки срещу разпространяването на африканската чума по свинете.

Агенцията по безопосност на храните в Гърция вече въведе инзвънредни мерки след разпространяването на огнищата на заразата у нас. От министерството на земеделието информират, че към момента няма регистриран случай на заразено животно в южната ни съседка.

В същото време министър на земеделието и храните Десислава Танева съобщи, че само в 6 области у нас не са необходими превантивни мерки срещу африканската чума.

бТВ съобщава, че в 18 области се е наложило на стопаните сами да умъртвяват прасетата, тъй като се намират в 20-километровите зони около 60 свинекомплекса, в които все още няма установена зараза. В района на Пазарджик до утре трябва да бъдат умъртвени прасета в 75 населени места, но стопаните им отказват и се готвят за протест, като от други 30 села са заявили, че ще ги подкрепят.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG