Връзки за достъпност

Извънредни новини

Тръмп: Омразата няма място в САЩ


Очаква се президентът на Съединените щати Доналд Тръмп да направи официално обръщение по повод масовите стрелби. Пред журналисти в град Морисън, Ню Джърси, Тръмп съобщи, че е обсъдил последните нападения в Ел Пасо и Дейтън с Федералното бюро за разследване (ФБР) и с генералния прокурор на САЩ Уилям Бар. Президентът беше категоричен, че насилието трябва да бъде спряно.

"Омразата няма място в нашата страна и ние ще се погрижим за това. Трябва да я спрем. Това продължава у нас от много години”, каза Тръмп, цитиран от БНР.

Властите в Ел Пасо, щата Тексас, разглеждат стрелбата, при която загинаха 20 души в събота, като местен тероризъм, съобщават световните агенции.

По-малко от 24 часа след нападението там стрелец откри огън в Дейтън, щата Охайо и отне живота на деветима души.

До четвъртък националните знамена пред федералните институции в САЩ ще бъдат спуснати наполовина в знак на траур за жертвите в Дейтън и в Ел Пасо.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG