Връзки за достъпност

Извънредни новини

Радев не е нарушил правилата, назначавайки бъдещата си съпруга за пиар във ВВС


Президентът Румен Радев
Президентът Румен Радев

Няма конфликт на интереси в случая, в който държавният глава Румен Радев в качеството си на командир на Военновъздушните сили, е назначил бъдещата си съпруга Десислава Генчева за пиар. Това стана ясно от решение на антикорупционната комисия (КПКОНПИ).

Комисията проверява президента и за купено от него жилище. Там също не е установен конфликт на интереси поради липса на частен интерес на Радев или на свързано с него лице.

Румен Радев е купил жилище в гр. София през 2010 г. от 143 кв. м. за 168 хил. лв., което е под пазарните цени на имотите за периода в района. През 2005 г. е закупено ведомствено жилище от Министерство на отбраната и едновременно с това, неправомерно е ползвано под наем второ ведомствено жилище. Апартаментът е продаден през 2007 г.

Според комисията в изпратения по електронен път сигнал срещу Радев не са се съдържали данни за нарушение на отменения Закон за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси. От КПКОНПИ отбелязват още, че твърденията в сигнала касаят правни действия - сключване на договори за наем и договор за покупко-продажба на недвижими имоти, извършени от Румен Радев в качеството му на физическо лице, участник в гражданскоправния оборот, а не като лице, заемащо публична длъжност. Както и че не е налице свързаност между Радев и Десислава Генчева преди датата на сключване на гражданския брак.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG