Връзки за достъпност

Извънредни новини

Данъчната проверка на сина на Борислав Сарафов е обхванала само единия му имот


Заместник-главният прокурор Борислав Сарафов
Заместник-главният прокурор Борислав Сарафов

Заключението, че синът на заместник-главния прокурор и шеф на националното следствие Борислав Сарафов, законно е придобил недвижимото си имущество, е направено от прокуратурата прибързано. Това пише вестник „Сега” като се позовава на резултати от направената от Националната агенция за приходите (НАП) ревизия.

Тя обхваща имотните сделки на 21-годишния Борислав Сарафов само от 2015 до 2018 г., а той е сключил две през тази година.

Сарафов-младши е купил ателие от 149 кв. м, две тераси от 87 кв. м и гараж за 109.5 000 евро през 2018 г., а през тази година още едно ателие от 137 кв. м за 98 000 евро в затворен комплекс в столичния квартал „Бояна”. Двете покупки са извършени на значително по-ниски цени от обявените от фирмата продавач на сайта й, пише „Сега”.

Не е проверена и продажбата на жилище в кв. „Люлин” за 1043 евро на кв.м, извършена също през 2019 г.

От НАП са обяснили пред вестника, че двете сделки от 2019 г. не са ревизирани, тъй като финансовата година още не е приключила и доходите на Сарафов още не са декларирани.

Проверката срещу сина на заместник-главния прокурор беше инициирана от неговия началник Сотир Цацаров след публикации в медиите. Борислав Сарафов-младши е судент по право в Лондон.

Проверката на Сарафов бе разпоредена от Цацаров заедно с ревизията на терасата на бившия шеф на КПКОНПИ Пламен Георгиев и на председателя на ВКС Лозан Панов като част от „Апартаментгейт”.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

Пеевски, Горанов, "Магнитски". Действат ли още санкциите
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:36 0:00
XS
SM
MD
LG