Връзки за достъпност

Извънредни новини

Брекзит без сделка? Борис Джонсън готви фонд за помощ на бизнеса


Министър-председателят на Великобритания Борис Джонсън
Министър-председателят на Великобритания Борис Джонсън

Правителството на британския премиер Борис Джонсън подготвя фонд, който да подпомогне застрашени бизнеси в случай на Брекзит без сделка, съобщи Ройтерс, цитирайки британския в. „Таймс“.

Управляващите вече са изготвили таен списък с големи британски работодатели, които биха били най-застрашени от срив на бизнеса си. Според „Таймс“ очакванията са секторите на строителството и производството да бъдат под най-сериозна заплаха.

Един от архитектите на кампанията за напускане на ЕС и настоящ отговорен министър по планирането на Брекзит без сделка - Майкъл Гоув, потвърди информацията, че правителството работи по създаването на пакет за рисковите компании.

Очаква се през седмицата кабинетът на Джонсън да обсъди плановете за спасително финансиране, известни като „Операция Кингфишър“, съобщават още от „Таймс“.

Икономисти в страната вече отчитат знаци за възможна рецесия. През второто тримесечие на годината британската икономика се е свила с 0.2%, което е първото тримесечие, в което е отчетено понижение от 2012 г. насам.

Въпреки това Борис Джонсън вече декларира, че страната му ще напусне ЕС на 31 октомври без значение дали е постигната сделка с Брюксел.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG