Връзки за достъпност

Извънредни новини

Баскетболът като начин на живот. Пътят на Анди Франсис от Силистра до Флорида


Анди Франсис
Анди Франсис

Анди Франсис е на 20 години. Роден е в Силистра от брак между българка и нигериец. Той е сред обещаващите гардове в българския баскетбол и талантът му вече е забелязан в САЩ.

Току що завършил средното си образование в 119-о СУ "Академик Михаил Арнаудов" в София, Анди ще продължи образованието и баскетболната си кариера във втородивизионния "Флорида Тек".

"Избрах "Флорида Тек" заради добрата баскетболна програма и високото ниво на образованието. Мисля, че мога да допринеса с реализаторските си умения и със здравата си игра", споделя младият баскетболист пред официалния сайт на американския колеж.

Анди е бивш юношески национал на България. За последно игра в мъжкото ни първенство за бургаския "Черноморец", където през миналия сезон записа средно по 12.8 точки, 4.6 борби, 1.8 асистенции и 1.4 отнети топки в общо 5 мача. Преди това бе част от отборите на ЦСКА и "Доростол".

С "армейците" Анди спечели един златен, два сребърни и четири бронзови медала във вътрешното първенство. Сега 20-годишният баскетболист тръгва по стъпките на по-големия си брат Самуел Франсис, който също игра в колеж отвъд Океана.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG