Връзки за достъпност

Извънредни новини

Бивш депутат от ГЕРБ окончателно е осъден условно за катастрофа с една жертва


Димитър Гамишев
Димитър Гамишев

Бившият депутат от ГЕРБ Димитър Гамишев окончателно е осъден на 2 години условно с 3 години изпитателен срок за причиняване на катастрофа, при която е загинал пешеходец, съобщава специализираният сайт "Лекс".

Върховният касационен съд (ВКС) потвърждава наказанието на Гамишев и оставя в сила 3-годишната му забрана да шофира.

Делото продължи около 3 години, единствено подсъдимият атакуваше условната си присъда, постановена му от Окръжния съд в Благоевград, докато прокуратурата така и не я протестира. Софийският апелативен съд обаче я потвърди, както и ВКС.

Случаят, за който бе обвинен Гамишев датира отпреди близо 5 години. Прокуратурата твърдеше, че той е блъснал пешеходец в благоевградското село Копривлен, причинявайки смъртта му. При катастрофата бившият депутат е шофирал с 68 км/ч на излизане от селото при ограничение от 50 км/ч, се посочваше в обвинението му.

Миналата година Гамишев подаде оставка като депутат от ГЕРБ, след като стана ясно, че е прехвърлил своя задлъжняла фирма на малоимотен гражданин. След това прокуратурата започна проверка за данъчни престъпления.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG