Връзки за достъпност

Извънредни новини

Иван Костов очаква атака от прокуратурата


Иван Костов
Иван Костов

Бившият премиер Иван Костов очаква провокация от прокуратурата в разгара на местните избори тази есен. Това обяви той в ефира на Би Ти Ви. Според него поводът е проверка на НАП, обект на която са той и съпругата му.

"След две данъчни ревизии, които продължиха 2 – 3 години, екип на НАП стигна до абсурдното твърдение, че мои и на съпругата ми значителни парични средства не са наши, въпреки че ние сме декларирали тези средства като заеми пред Сметната палата. Те са оповестени на обществеността от медиите и никога не са предизвикали някакъв проблем", каза Костов.

Според него това ще даде възможност на прокуратурата да действа "срещу човек, за когото те са убедени, че стои зад "Демократична България" и зад протестите срещу избирането на г-н Гешев за главен прокурор".

Костов сподели, че изборът на главен прокурор е по-важен от местните избори и уточни, че няма нищо против Иван Гешев като персона, а има възражения срещу начина, по който функционира и е структурирана прокуратурата.

Той изрази надежда, че ръководството на приходната администрация ще се запознае с фактите и няма да позволи да бъде използвана за политически цели в предизборна кампания.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG