Връзки за достъпност

Извънредни новини

Мая Манолова се кандидатира не само за кмет на София, но и повежда "промяна в цялата страна"


Мая Манолова
Мая Манолова

"Утре ще подам оставка като омбудсман, за да се кандидатирам за кмет на София".

Това каза снощи на среща със свои симпатизанти омбудсманът Мая Манолова. Така тя потвърди информацията, която се тиражира в последните два месеца. По-късно до медиите бе изпратено прессъобщение със заглавие: "Граждани издигнаха кандидатурата на Мая Манолова за кмет на София".

"Те поискаха от нея да подкрепи независими кандидат-кметове и граждански листи в цялата страна и да поведе ново национално гражданско обединение", пишат още инициаторите. Подписани са "актьорът Христо Чешмеджиев, певицата Кристина Димитрова, музикантът Дани Милев, режисьорът Максим Генчев, тенорът Калуди Калудов и педагогът Ирена Пейкова".

"Всички те изразиха категорично очакване Мая Манолова да оглави и поведе промяната не само в София, но и в цялата страна".

Прессъобщението завършва със списък на взетите решения - сформиране на инициативен комитет за издигането на независимата гражданска кандидатура на Мая Манолова за кмет на София; изграждане на граждански инициативи на територията на цялата страна под надслов "ПРОМЯНА ЗА СОФИЯ И БЪЛГАРИЯ"; Манолова да стане "флагман на общонационално движение и да подкрепи независими кандидати за кметове и общински съветници в цялата страна".

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

Пеевски, Горанов, "Магнитски". Действат ли още санкциите
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:36 0:00
XS
SM
MD
LG