Връзки за достъпност

Извънредни новини

Прокуратурата повдигна ново обвинение на собственика на „ТАД груп“


Иван Тодоров
Иван Тодоров

Още едно обвинеие е повдигнато на собственика на фирма "ТАД Груп" Иван Тодоров, съобщи БНР. Освен за кибертероризъм той вече е обвинен и за ръководене на организирана престъпна група, която е имала за цел да набавя облаги за членовете си.

Според прокуратурата членове на групата са обвиненият за самата хакерска атака срещу НАП Кристиян Бойков и търговският директор на фирмата Георги Янков.

Според прокурор Николай Христов по указание Тодоров във фирмата са правени тестове за уязвимост на сайтове без знанието на ползвателите им. След като информацията за слабостите на сайтовете е била криптирана, „ТАД груп“ се е свързвала с техните собствениците, те са им предлагали да станат техни клиенти.

Апелативният специализиран съд ще реши утре дали Иван Тодоров да остане в ареста.

Собственикът и двамата служители „ТАД груп“ са основните заподозрени за изтичането на личните данни на над 5 милиона души от базата данни на Националната агенция за приходите.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG