Връзки за достъпност

Извънредни новини

Красимир Станчев е новият началник на НСО


Полковник Красимир Станчев ще застане начело на Националната служба за охрана (НСО). Указът за назначаването му е подписан от президента Румен Радев след процедура, съгласувана с правителството, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Станчев е роден през 1966 г. в София и завършва Висшето народно артилерийско училище „Г. Димитров“ в Шумен. Офицер е в Българската армия от 1990 до 1993 г., след което e назначен на кадрова военна служба в НСО, където се издига до поста полковник през 2006 г.

От май 2014 е зам.-началник на НСО, а през 2016 г.е освободен от поста от тогавашният шеф на службата Ангел Антонов.

По данни на „Дарик“ избраният за шеф на НСО е бил охранител на бившия премиер Сергей Станишев и част от екипа, охранявал Симеон Сакскобургготски.

Станчев заема мястото на генерал-майор Данчо Дяков, който бе освободен в края на август. Неговото освобождаване стана повод за размяна на реплики между премиера Бойко Борисов и президента Радев. Борисов заяви, че Дяков е „бил изритан“ заради „огромните скандали в президентската институция“. Държавният глава пък каза, че доскорошният шеф на НСО е получил по-добро предложение за работа.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG