Връзки за достъпност

Извънредни новини

ВМРО издигна евродепутата Джамбазки за кмет на София


Ангел Джамбазки за втори път ще бъде кандидат за кмет на София
Ангел Джамбазки за втори път ще бъде кандидат за кмет на София

ВМРО издигна евродепутата Ангел Джамбазки за кмет на София, съобщиха от партията.

„Първата заповед, която ще издам като кмет на София, е администрацията в срок от 24 часа да подготви доклад за разрешаване на въпроса с незаконните постройки в гетата“, каза Джамбазки пред медиите в събота. Той също така заяви, че ще се бори за достъп до Витоша, преструктуриране на „Топлофикация“,а също така заяви готовност, при необходимост, да прекрати концесията на „Софийска вода“.

Джамбазки бе издигнат като кандидат и на предходните избори в столицата, когато отново беше и евродепутат. Тогава той взе по-малко от пет процента от вота.

„Местните избори са много по-важни от парламентарни и всякакви други избори, защото от хората, които се избират за кметове, зависи непосредствено ежедневният проблем на всеки български гражданин“, каза председателят на партията Красимир Каракачанов. Той определи като силна кандидатурата на Джамбазки, пропомняйки, че има сериозен опит като общински съветник.

Въпреки кандидатурата за кмет на Джамбазки, той няма да бъде начело на листата с общински съветници. "Медиапул" съобщава, че водач в листата ще бъде досегашният общински съветник Карлос Контрера, а се очаква пълният списък да бъде оповестен официално през следващата седмица.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

Пеевски, Горанов, "Магнитски". Действат ли още санкциите
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:36 0:00
XS
SM
MD
LG