Връзки за достъпност

Извънредни новини

Нено Димов провали заседание по последното дело за екооценката на плана за Пирин


Министърът на околната среда и водите Нено Димов

Върховният административен съд (ВАС) не успя да разгледа в четвъртък последното дело, заведено по жалба на министъра на околната среда и водите Нено Димов за необходимостта от екооценка при промяна на плана за управление на Национален парк "Пирин".

Причината е, че с негови заповеди преди заседанието са оттеглени пълномощните на тримата юрисконсулти по делото, а четвъртият им колега е изпратен в отпуск. Самият Димов пък е представил болничен за сряда и четвъртък, според който страда от стомашно разтройство и затова не може лично да се яви във ВАС, съобщи "Дневник".

Жалбата на екоминистъра бе срещу последното решение на върховните съдии по казуса, произнесено през март. Тогава ВАС потвърди, че планът за управление на Национален парк "Пирин" може да се актуализира само след екооценка.

Някои от присъстващите в съда екоактивисти, дошли в четвъртък, за да проследят заседанието, се отправиха след неговото отлагане към Министерството на околната среда и водите, за да занесат символично активен въглен и тоалетна хартия.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Facebook форум

XS
SM
MD
LG