Връзки за достъпност

Извънредни новини

Румен Радев поиска от Тръмп допълнителни американски инвестиции


Румен Радев и Доналд Тръмп

Президентът Румен Радев е обсъдил с американския си колега Доналд Тръмп възможностите за допълнителни американски инвестиции в България по време на приема, даден от семейство Тръмп по случай 74-тата сесия на Общото събрание на ООН в Ню Йорк.

Пред българските журналисти Радев коментира, че очаква много по-активна работа и от страна на правителството и дипломатите ни за постигането на напредък в преговорите за облекчаване на визовия режим за българските граждани, пътуващи до САЩ.

По думите му страната ни очаква и повече американски инвестиции, защото успоредно със сделките за придобиване на въоръжение се говори и за индустриално сътрудничество между двете страни, чиито реални параметри все още не се виждат. Както е известно, тази година България сключи сделка за закупуването на изтребители F-16 за 2.1 млрд. лв. от САЩ.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Facebook форум

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG