Връзки за достъпност

Извънредни новини

"Фолксваген" е във финални преговори за завода си в Турция


Германският автомобилен концерн "Фолксваген" е близо до взимането на окончателно решение за строежа на нов завод в Турция, съобщи член на съвета на компанията пред журналисти в Берлин, предаде Ройтерс.

В последния етап на преговори сме с Турция, обяви Андреас Тостман, член на съвета на "Фолксваген", отговарящ за производството. Той очаква преговорите да приключат до две седмици, "може би по-рано", предаде БТА.

Според източници, близки до компанията, заводът ще струва над 1 милиард евро. Очаква се заводът да произвежда 300 000 автомобила годишно – "Фолксваген Пасат" и почти идентична "Шкода Сюпърб" за износ в Източна Европа.

В завода в Маниса, близо до Измир, се очаква да работят около 4000 души. Строителството може да започне в края на 2020 г., а производството – през 2022 г. "Фолксваген" проучва възможностите за изграждането на нов завод в Източна Европа, като е известно, че България също бе сред вариантите.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG