Връзки за достъпност

Извънредни новини

Слави Трифонов учреди партията си при пълна секретност


Слави Трифонов на влизане в залата, преди учредяването на "Няма такава държава"
Слави Трифонов на влизане в залата, преди учредяването на "Няма такава държава"

Слави Трифонов учреди партията си „Няма такава държава“ за по-малко от 30 минути при закрити врата в събота, съобщи бТВ.

Учредителното събрание се проведе в столична зала и бе затворено за външни лица, включително и всички медии. Събитието продължи по-малко от 30 минути при липса на публична информация.

Самият шоумен пристигна малко преди обявеното начало, а след неговия край никой от делегатите не говори пред медиите. Все още няма и информация затова кой влиза в ръководството на партията и кои ще бъдат нейните лица.

По закон за учредяването на партия трябва да се съберат 500 души, които да приемат устава, след което да бъде избрано и ръководство.

Пред събралите се медии част от участниците обявиха, че информация за медиите ще бъде предоставена по-късно.

В последното издание на „Шоуто на Слави“ в края на юли Трифонов обяви, че ще създаде партия и ще започне нов, собствен телевизионен продукт. Тогава бе заявено, че целта на „Няма такава държава“ ще бъде „превръщането в закон“ на всички решения на референдума, който Трифонов и екипа му инициираха през 2016 г.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG