Връзки за достъпност

Извънредни новини

Чешкият предприемач Петр Келнер с най-големи шансове да купи бТВ


Обновеното през юни новинарско студио на бТВ
Обновеното през юни новинарско студио на бТВ

Чешкият предприемач Петр Келнер е най-вероятният следващ собственик на най-голямата частна телевизия в България бТВ, съобщава в. "Капитал" като се позова на три независими източника.

PPF - фондът, контролиран от Петр Келнер, се очаква да придобие собствеността върху групата CME, която освен бТВ притежава едни от най-големите телевизии (като дял от рекламния пазар и аудитория) в още четири държави - Румъния, Чехия, Словакия и Словения.

Инвестиционният фонд на Петр Келнер PPF и "Дискавъри" са били финалните претенденти за покупката, след като през март 2019 г. СМЕ обяви цялостен преглед на инвестициите си в района, включващ от продажба на част от активите до отказ да предприема каквото и да е.

В началото на октомври чешкото издание на сп."Форбс" съобщи, че за поредна година Келнер е най-богатият човек в страната. По оценката на изданието активите му, съсредоточени предимно в неговата инвестиционна група PPF, са оценени на 350 млрд. чешки крони (13.6 млрд. евро).

В България Келнер вече притежава телекомуникационната компания "Теленор България", но не успя да спечели битката за покупката на "Нова броудкастинг груп", тъй като Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) забрани сделката и телевизията беше придобита от братята Кирил и Георги Домусчиеви.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG