Връзки за достъпност

Извънредни новини

Волен Сидеров подаде оставка като депутат


Волен Сидеров

Лидерът на "Атака" и кандидат за кмет на София Волен Сидеров официално е внесъл в деловодството на Народното събрание оставката си като депутат, съобщи БТА като се позова на пресцентъра на партията и парламента.

По думите му този акт показва, че той е честен пред избирателите си и не се е кандидатирал, единствено за да привлече повече гласове към партията си за местните избори.

Сидеров отново е призовал същото да направи и кандидатът за кмет на София от ВМРО и евродепутат Ангел Джамбазки.

"Призовавам Джамбазки, който е член на Европейския парламент с 15 000 евро месечна заплата, до края на предизборната кампания да направи като мен. Да подаде заявление в Европейския парламент. Само по този начин играта ще бъде честна“, твърди още Сидеров.

Оставката му обаче не може да бъде гласувана от Народното събрание в момента, тъй като парламентът е в предизборна ваканция.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Facebook форум

XS
SM
MD
LG