Връзки за достъпност

Извънредни новини

Победа от ареста. Кметът на Несебър Николай Димитров печели четвърти мандат на първи тур


Николай Димитров
Николай Димитров

Настоящият кмет на Несебър Николай Димитров печели четвърти пореден мандат на първи тур, показват първоначалните данни от преброяването на местния вот.

Независимият кандидат има подкрепата на близо 60% от гласовете при отчетени 66% от изборните протоколи. Кандидатът на ГЕРБ Атанас Терзиев остава втори с близо 35% подкрепа.

Димитров беше задържан в ареста след мащабна акция на специализираната прокуратура няколко дни преди изборите. Той е обвинен в изборни нарушения и купуване на гласове. В петък Специализираният съд да го остави за постоянно в ареста.

Заедно с трима общински съветници от Несебър и кандидатът за кмет на Свети Влас Атанас Япаджиев бяха обвинени, че са участвали в престъпна група, за да осигурят 400 гласа в подкрепа на Димитров на изборите в неделя.

Това ще бъде негов четвърти мандат. Николай Димитров беше избран за кмет на Несебър през 2007 г. като независим кандидат и оттогава всеки път печели местния вот още на първи тур.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

Пеевски, Горанов, "Магнитски". Действат ли още санкциите
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:36 0:00
XS
SM
MD
LG