Връзки за достъпност

Извънредни новини

От екипа на Манолова обвързаха избора на Гешев с купен ромски вот


"Представители на ъндърграунда, които протестираха в подкрепа на избора на Иван Гешев за главен прокурор, са участвали в купуването на гласове срещу Мая Манолова. Това са мутрите от Перник, това са агитките от футболните хулигани". Това каза в сряда членът на Инициативния комитет, издигнал подкрепената от БСП Мая Манолова за кмет в София – Минчо Спасов. По думите на самата Манолова пък "Фандъкова е тотален хегемон в ромските квартали". "Ще подам сигнал до МВР, ЦИК и прокуратурата за масово купуване на ромски гласове от тези лица", допълни още Спасов. Бившият обществен защитник пък допълни, че имената и прякорите им са известни и правоохранителните органи ще бъдат сезирани.

Свободна Европа звъня в пресцентъра на ГЕРБ, за да потърси коментар по темата, но пиарите на партията не отговориха на позвъняванията.

На въпроси кои са тези представители на подземния свят Манолова и инициативния й комитет не отговориха. "Това, което мога да кажа за купувачите на гласове, за организаторите на този вот, че те са известните лица от ъндърграунда и всички те са с имена от една дума – с прякори на зеленчуци и животни", каза кандидатът за кмет.

"И гражданите са на балотаж на Орлов мост"

Запитана какво смята за процедурата за избор на главен прокурор и избрания Иван Гешев, след като представители на инициативния й комитет обвързват подкрепата за него с подземния свят, Манолова също не даде пряк отговор.

"И гражданите са на балотаж на Орлов мост и пред президентството срещу статуквото. И гражданите са на балотаж срещу недовършената съдебна реформа. Срещу състезанието с един кон", каза тя.

На въпрос на Свободна Европа дали смята, че гражданите са от едната страна , а Гешев от другата, тя отговори: "И господин Борисов".

"Гражданите от "Светлината ражда свобода" вършат работата на институциите, вършат работата на господин Борисов, който обеща до края на мандата на Цацаров да довърши съдебната реформа. В неговите ръце е инструментът да го направи – мнозинство в НС и всички властови ресурси", коментира Манолова. И продължи: "Борисов не го направи и знаем защо – не го направи от страх. Господин Борисов го е страх да довърши съдебната реформа. Те не се страхуват и са на протеста пред президентството и на Орлов мост. А днес – пред съдебната палата", твърди Манолова.

Най-ново видео

Пеевски, Горанов, "Магнитски". Действат ли още санкциите
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:36 0:00
XS
SM
MD
LG