Връзки за достъпност

Извънредни новини

Борисов разпозна в загубите на ГЕРБ "връщане към нормалността"


Бойко Борисов
Бойко Борисов

“Връщане към нормалността”. Така министър-председателят и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов описа резултатите от втория тур на местните избори. По думите му “не е нормално една партия да спечели всички областни градове".

Той честити на победителите, но на въпрос за загубите на партията му в Русе и Благоевград, премиерът прекъсна журналиста с думите: “Каква загуба, госпожо? В тази вечер кой може да говори за загуба?”

Борисов многократно подчерта, че в други областни центрове като Варна, победата на партията му е убедителна. На повторни въпроси за загубите на ГЕРБ министър-председателят отговаряше, че там групите на партията му в общинските съвети са най-големи. "Там, където сме загубили, ще можем да видим управлението и да споделим отговорност", заяви той.

Министър-председателят каза още, че там където е направил промени преди изборите, структурите на партията са работили срещу кандидатите ѝ.

Лидерът на ГЕРБ добави, че формацията му е можела да спечели и много от големите и по-малките градове, където остана без кметове. От думите му стана ясно, че е оставил съзнателно на някои места досегашните кандидати да се кандидатират пак, давайки им “шанс”. Така според него е по-добре "партията да си направи изборите и да се изчисти". След това Борисов добави, че кметът на Сандански още тази вечер е подал оставка от партийните постове в ГЕРБ.

"Благодаря на хората, че пак ни дадоха доверие - след "Апартаментгейт", след къщите за тъщи на Александър Манолев, след видеото, на което Атанас Камбитов играе хоро със столевка на челото", коментира Борисов и допълни, че избирателите наказали кандидатите, но партията е победила.

Бойко Борисов анонсира нови правила в ГЕРБ след изборните резултати. Сред споменатите новости беше ограничението за максимум три кметски мандата.

Премиерът заяви, че не вижда смисъл да участва в обявената по-рано в неделя от президента Румен Радев среща на представителите на властта за изборния процес. И няколко пъти заяви, че не е оспорил резултатите, когато той е избран за президент както прави сега опозицията в градовете, където ГЕРБ печели.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG