Връзки за достъпност

Извънредни новини

Валери Симеонов бе избран за зам.-председател на парламента


Валери Симеонов
Валери Симеонов

Лидерът на Националния фронт за спасение на България (НФСБ) и бивш вицепремиер Валери Симеонов беше избран за зам.-председател на Народното събрание в сряда. „За“ решението гласуваха 118 народни представители, шестима бяха „против“, а още толкова се въздържаха.

Проектът за решението е бил внесен преди ден от групата на „Обединени патриоти“ в парламента и беше включен като първа точка в дневния ред на народните представители. Симеонов ще заеме мястото на Явор Нотев, който освободи поста, след като „Атака“ бяха изключени от парламентарната група на националистите и така бяха лишени от правото да заемат ръководни постове в парламента.

След като точката за гласуването на Симеонов бе обявена, депутатите от ДПС напуснаха пленарната зала, бойкотирайки дебатите и гласуването.

В края на 2018 г. Валери Симеонов подаде оставка като вицепремиер след като близо месец майки на деца с увреждания настояваха той да бъде свален от поста си. Повод за това стана коментар на лидера на НФСБ, в който той ги нарече „кресливи жени“с „уж болни деца“. В разгара на скандала тогава ръководството на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) се застъпи за Симеонов, заканвайки се да изкара на улицата 20 000 души на контрапротест, но това така и не се случи.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG