Връзки за достъпност

Извънредни новини

Благоевград въвежда 4000 лева глоба за изгаряне на отпадъци като мярка срещу мръсен въздух


Общината ще контролира битовото изгаряне на отпадъци
Общината ще контролира битовото изгаряне на отпадъци

Община Благоевград въведе глоба от 4000 лева за всеки, който умишлено изгаря опасни отпадъци и замърсява въздуха, съобщи БНТ.

„Община Благоевград ще контролира нерегламентираното изгаряне на всякакви видове отпадъци. Контролът се осъществява чрез звената в общинска администрация, отговорни за извършването на проверки“, каза главният еколог на общината Диана Стефанова. Това е първата заповед на новия кмет Румен Томов.

Благоевград е сред 5-те градове с най-мръсен въздух в България през последните години. Стойностите на фините прахови частици в средата на миналата седмица отново са били завишени.

„Община Благоевград е наясно, че ще срещне трудности, тъй като тогава, когато става въпрос за битово изгаряне на такива отпадъци, трябва на всички да е ясно, че ние не можем да влизаме в къщите на хората. Поради тази причина призовавам гражданите, тогава когато имат информация за подобно нещо, да подават сигнали”, каза още Стефанова.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG