Връзки за достъпност

Извънредни новини

Запорираха имущество на Баневи за 142 млн. лева


Евгения и Николай Баневи
Евгения и Николай Баневи

Съдът запорира имущество на фамилия Баневи в размер на почти 142 милиона лева като обезпечение на бъдещ иск на Комисията за незаконно придобито имущество (КПКОНПИ), съобщи БНР.

Определението е на Апелативния съд в Бургас, който наложи и запор на акции и дялове от капитала на търговски дружества на Баневи, на движими вещи, иззети от Специализираната прокуратура, и на средства от банкови сметки.

Николай и Евгения Баневи, както и майката на Банев Мария Банева, са обвинени от Специализираната прокуратура за участие в организирана престъпна група, създадена с цел данъчни престъпления, пране на пари и длъжностни присвоявания.

Николай и Евгения Баневи бяха арестувани на 26 октомври 2018 г. в Ница и предадени през декември на българските власти. Оттогава те са задържани. През юли мярката на Евгения Банева беше променена в подписка поради здравословни проблеми.

През юли прокуратурата съобщи, че е приключила разследването и е внесла обвинителния акт в Специализирания наказателен съд. Очакваше се гледането на делото да започне през септември.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG